Serial Sanctuarul


Sanctuarul

Introducere:

Vineri, 6 septembrie 2013: Începem astăzi o scurtă trecere în revistă a bătăliei din jurul Sanctuarului. Vom puncta momentele cheie din milenara încercare a lui Dumnezeu de a convinge un popor să înțeleagă, aprecieze și să accepte soluția simplă pentru restaurarea Sanctuarului ceresc. Pentru acum, doar introducerea

Episodul 1

Vineri, 13 septembrie 2013: Astăzi episodul 1 din seria de conversații asupra sanctuarului, temelia și stâlpul central al credinței advente. O scurtă trecere în revistă a originii și scopului clădirii care de la un capăt la altul al Bibliei este centrul în jurul căruia s-a desfășurat marea controversă

Episodul 2

Vineri, 11 octombrie 2013: Templul de la Ierusalim, ca și cortul întâlnirii ridicat de Moise, a fost o pildă despre scopul etern al lui Dumnezeu. Acest scop etern a fost descoperit magistral în, și prin Omul Isus Hristos. Este subiectul acestui episod

Episodul 3

Vineri, 18 octombrie – Prin Omul Isus Hristos, Dumnezeu a pus în fața bisericii și lumii idealul Său pentru familia omenească. Cum au preluat urmașii Săi acest uluitor exemplu despre scopul etern al lui Dumnezeu? Au înțeles ei „destinul înalt” așezat în fața fiecărui suflet mai bine decât poporul care sute de ani privise la sanctuar fără să perceapă scopul lui?

Episodul 4

Vineri, 25 octombrie 2013 – Sacrificiul lui Ștefan, decizia lui de a sta tare la adevărul descoperit în Isaia 66, în ciuda suflării de moarte a Sinedriului, a făcut din Saul din Tars apostolul Pavel, omul prin care Dumnezeu a ținut aprins scopul Său etern pentru generațiile viitoare. Biserica apostolică nu a dorit să țină pasul cu lumina în slava ei crescândă, și astfel și-a părăsit dragostea dintâi. Despre toate acestea în episodul 4.

Episodul 5

Vineri, 1 noiembrie 2013 – Tragedia Efesului nu a constat doar în părăsirea logodnei și a căsătoriei, pe care le intenționase Dumnezeu la Cincizecime, ci a favorizat o religie a sacramentelor copiată din sistemul iudaic care a mascat sanctuarul și scopul etern al lui Dumnezeu pentru aproape două milenii. Daniel opt cu paisprezece urma să pună punct acestui sistem mincinos, și să recupereze lumina ascunsă în chivotul legământului, a cărui împlinire a fost Hristos.

Episodul 6

Vineri, 8 noiembrie 2013 – Solia 1888 a adus pe Hristos „mai proeminent” în fața bisericii, arătând că El este standardul după care Dumnezeu trebuie să creeze din nou omenirea. Lumina aprinsă la Minneapolis a deschis calea pentru faimoasele ecuații ale marii controverse, despre care vorbim în acest episod.

Episodul 7

Vineri, 15 noiembrie 2013 – Astăzi ultimul episod din seria de conversații despre sanctuar, în care vom discuta evenimentul final al marii controverse. Sperăm, cu acest serial, să vă trezim interesul pentru „temelia și stâlpul central al credinței advente,” singurul motiv al existenței unui astfel de popor pe scena internațională.

Sursa: http://www.gsm1888.ro/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s